Blog

Dan sela Crvenice

dan-sela

Dan sela Crvenice 2017 i 2018

Ovoga ljeta, 09. Kolovoza , u našoj Studenoj održan je dan sela Crvenice. To je bio poseban dan za sve žitelje Crvenica, jer su nakon dugog niza godina opet obilježili dan svoga sela.

Ideju o ponovnom održavanju dana sela oživjeli su i sproveli u dijelo trojica naših mladih Crvenicana: Josip Radoš, Ivan Filipović i Ante Radoš. Ovi mladi ljudi su se uz pomoć “Mjesne zajednice Crvenice” jako potrudili kako bi na jednom mjestu okupili što veći broj Crveničana, a u organizaciji zabavnog sadržaja i maštovitih igara, u kojima su sudjelovali i stari i mladi, pripomogle su i naše mlade djevojke, Ivona i Lucija Radoš. Tu su se našle tradicionalne i uvijek omiljene igre kao nogomet i odbojka, bacanje kamena s ramena, bućanje, potezanja konopa, ali i urnebesnog natjecanja u nošenju jaja ili trčanja po najlonu posutim deterdžentom.

Veliku pozornost privukla je i tombola u kojoj se od natjecatelja tražilo da podižuci pršut pogode njegovu težinu, a pobjednik ove teške discipline bio je Mate Radoš – Matušić.

Ovim putem želimo i zahvaliti svim našim gostima koji su svojim dobrovoljnim prilozima pomogli u financiranju naše fešte.

Ovogodišnja vesela fešta, uz dobro jelo i piće, potrajala je do kasnih noćnih sati, te smo potaknuti njenim uspjehom odlučili idućeg ljeta ponovno organizirati dan sela. Želja nam je da ovo obilježavanje dana sela postane i tradicija, koja bi se održavala prve nedjelje u Kolovozu, tako da ćemo naš naredni dan sela proslaviti 05.08.2018.

Pozivamo vas da dođete u što većem broju, da se kao i ljetos družimo uz igre, pjesmu i ples, jelo i piće.

Lokalni portali su pisali o Danu sela Crvenice – više na linku -> LINK

Vaš tim crvenice.com

 

 

Podijeli ovaj članak