Advent u Crvenicama – Treća večer

Treća večer božićnog druženja

Opet smo se skupili nešto prije 17 sati. Uglavnom su folkloraši spremali svoje točke a mi ostali, već pomalo i umorni, pripremali smo se za novo druženje. Doduše, nismo očekivali neku posjećenost ali prevarili smo se. Kuharice Sridnjeg kraja – Dubičke, su se smijuljile iz kućica misleći da neće biti puno posla. Taman pred početak nastupa počeše stizati gosti. Skupi se tu mnoštvo iz svih duvanjskih sela. Opet je bila prepuna dvorana, a kada izađoše naše cure i oni malo stariji prolomi se veliki pljesak. Najprije gosti iz Švicarske – Duvanjske rose, kako i doliči uljudnim domaćinima, pa onda zvijezde sela. Izađoše Žukić, Trzak, Bogurić i Stipe,  strina Matija, Ruža Lelina i Mara Kongorkina. Uzdanice sela Periša, Čuić, Grbo i Jozo Buljanov. Veliki pljesak su pokupile cure, mlađe i starije a sve to možete vidjeti u galeriji slika.

Kad je završio program nastavilo se druženje pod vedrim i zvjezdanim nebom. Više nitko ne misli na hladnoću, a i kako će kad je vino vrelo, a i grah zamirisao. Ne bi ni umora, ni nervoze. Na kraju sve uzvanike je organizator počastio toplim odojkom, kojeg su Dubičani strpljivo pripremali. Opet pjesma i smijeh do pola noći.

Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli da ove naše Božićne noći u Crvenicama proteku u ovako prijateljskom i svečanom ozračju. Ovom prilikom posebno zahvaljujemo našima u dalekoj Australiji, koji nisu bili tu, a pomogli su nam upriličiti sve ovo. Ako Bog da vidimo se i dogodine, i svako vam dobro žele vaši organizatori.

Vaš crvenice.com tim

Podijeli ovaj članak