Blog

“Božićni dani” kao potvrda jedinstva domaćih i iseljenih Crveničana

k-IMG-20191229-WA0001

Večeras su u Crvenicama po treći put zaredom otvoreni “Božićni dani”. Ovaj tradicionalni događaj organiziralsu Mjesne zajednica Crvenice na čelu s gospođom Ljubom Radoš i Ilijom  Snigom Zorićem. Susret iseljenih i domaćih Crveničana svaki put donese neki novi događaj i oživi selo koje bljesne u kulturnom sjaju. Božićni dani trajat će tri dana, spreman program i veseli domaćini pokušat će nadmašiti prošlogodišnji sedmodnevni “Advent u Crvenicama”. U prepunoj sali Osnove škole Ljube Radoša, program su otvorile crveničke djevojke romantičnim bećarcem:

“Meni moji, tebi tvoji brane
Mi se opet volimo dragane.
Lastavice lagana pozdravi mi dragana,
Pozdravi mi cvijeće, nikom kazat neće…”

Nakon njih uslijedili su maleni folkloraši čiji rad i trud nije ostao nezapažen. Naoko tešku koreografiju bez po muke su otplesali i izmamili osmijehe na lica.

Prvu Božićnu večer svakako su obilježile gošće “Dream time babe” koje su pozornicu Supertalenta zamijenile crveničkim daskama. Nakon njih nastupilo je HKUD Jare iz Širokog Brijega, a zatim HKUD Duvanjske rose iz Berna. Naš domaći sastav Hrvatska duvanjska baština još jednom su pokazali svoje vokalne sposobnosti i uveličali ovaj događaj. Kulturni dio večeri završio je sa domaćim HKUD Crvenice. Druženje je nastavljeno uz kuhano vino, kobasice i fritule. Sutra su na redu gosti: Vir – udruga mladih iz Posušja s predstavom, “Kod nas u Njemačkoj”.

Svakako dođite i danas od 18 sati jer za naše najmlađe doći će sv. Nikola s punom vrećom darova.

Prenosi: Tomislavcity

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak