Blog

Advent u Crvenicama – Druga večer

k-IMG_8484

Druga večer božićnog druženja.

Opet se skupilo mnoštvo, od Gudelja do Karačića. Kuharice su bile upravo iz tih seoskih „krajeva“. Krivača se također uključila i tako je počelo.

Uz zvuke božićnih pjesama i kuhano vino svi su bili veseli i raspoloženi. Tražila se ulaznica više za priredbu koja je počela u 18 sati. Naša djeca i njihovi roditelji su nas oduševili i izmamili gromoglasan smijeh. Sjetili smo se i pok. Petra Miloša kroz igrokaz koji je on napisao. Naravno, vječita crvenička tema o gastarbajterima opet je bila na sceni i svi su dobro razumjeli poruku. Uz to što smo se dobro proveli, pomogli smo i našoj Ruži (Rozina Mkinga) da nastavi školovanje.  Poslije predstave druženje, široki osmijesi, rukovanja, pitanja, čestitanje… i tako do pola noći.

Ugodno nas je iznenadila Anđa Joze Maćevića, koja je sve prisutne  počastila uštipcima i domaćim sirom. Opet su se jele delicije iz „slatke“ i „slane“ kućice, a „vesela“ je zalijevala. Iz svake kućice je dopirala pjesma veselih kuharica, koje su bile spremne na toliko mnoštvo. Ovu večer nas je posjetio predsjednik OV i načelnik, koji je obećao svoju pomoć povodom ovog kulturnog događaja. Možemo biti ponosni jer je ovo jedini takav događaj u cijeloj općini, a i šire.

Sve ovo možete vidjeti u galeriji koja će ostati uspomena na ovu predivnu blagdansku večer.

Vaš crvenice.com tim

Podijeli ovaj članak