Blog

Veliki uspjesi mladih Crveničana

PHOTO-2018-06-14-11-39-56

Uspjesi kroz školsku godinu

Kraj školske godine se bliži kraju. Vjerujem da su svi školarci sretni zbog ljetnih praznika koji slijede, a prije nego što se opuste željela bih ih pohvaliti. Kroz proteklu školsku godinu neki naši školarci su postigli različite uspjehe na kojima im želim čestitati i potaknuti njih i sve ostale da ovako nastave i u sljedećoj školskoj godini.

„Dan škole“ je zasigurno za svakog učenika najljepši dan. Dan ispunjen sportskim aktivnostima koje kreću od samog jutra. Tako je bilo i  30. svibnja 2018. godine u Osnovnoj školi fra Mije Čuića u Bukovici  kada je tradicionalno održan  „Dan škole“. U 8 sati je krenula utrka. U ženskoj kategoriji trčanje na 200m prvo mjesto osvojila je Ivana Zorić. A veliko slavlje vladalo je primanjem pehara za prvo mjesto u nogometu. Mlade nade Crvenica: Ivan Filipović, Toni Zorić, Ivan Karačić, Marko Gudelj i Ivan Gudelj.

Svojim uspjesima mogu se pohvaliti i:

  • Božena Filipović, koja je sudjelovala u kviz natjecanju „Tomislavgrad u Domovinskom ratu“ koje je održano 9. svibnja 2018. godine, u hotelu „Tomislav“ i osvojila je vrijednu nagradu, putovanje u Vukovar.
  • Mirko Zorić, koji je sudjelovao na općinskom natjecanju iz matematike koje je održano 29. svibnja 2018. godine u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Tomislavgradu i osvojio je treće mjesto.
  • Ivan Filipović, koji je sudjelovao na tradicionalnom natječaju Hrvatske kulturne zajednice Troplet za najbolji neobjavljeni literarni rad za 2018. godinu, i osvojio treće mjesto.

U nastavku pročitajte Ivanovu pjesmu, a u fotogaleriji pogledajte naše vrijedne učenike.

Moja sloboda

susjedove pčelice na našoj trešnji

nektar beru i zuje,

ptičice glasno cvrkuću…

trava u dvorištu razgovor vodi

sa žutim glavama maslačka,

koke i pilići ponosno šeću

i Vučka se ne boje

 

pogledam nebo,

ono je veselo i plavo

po njemu oblaci plove

i čudesne figure tvore

 

na polju moj ćaća i brat oru,

majka u vrtu kopa,

sestra mi bolesnu baku pazi

a ja uživam u slobodi

 

zadaću još neću pisati

dok zvono na Brigovim ne otkuca

šest sati,

prijatelji me na igralištu ispred škole

čekaju,

odlazim sa svojom loptom

zabijat poznate golove svoje…

Autor: Ivan Filipović

Vaš tim crvenice.com

Tekst i fotografije: Lucija Radoš

Podijeli ovaj članak