Obavijest MZ Crvenice

Obavijesti o naplati vode, revidiranom popisu za rasvjetu i rezultati uzorka vode

MZ CRVENICE
Broj: 05/23
Crvenice 29.5.2023. godine

Poštovani mještani sela Crvenice,

1. Uvod
U utorak 23.5.2023. godine održan je četvrti (4) sastanak proširenog sastava MZ, a prisutni su bili:
Marinko Gudelj Čičić, Petar Radoš Kikić, Petar Radoš Milić, Petar Radoš Periša, Stipan Zorić Žiža, Tomislav Karačić i sva tri predstavnika MZ: Ljuba Radoš, Ljuban Gudelj i Jakov Zorić.
Na sastanku nisu bili prisutni: Ante Filipović Zula, Bože Radoš Garačušić, Krešo Buljan i Petar Buljan Buljko.
Razmatrana su dva pristigla prijedloga sukladno Prijedlogu odluke o uvođenju brojila (satova) i naplati vode, od 18.8.2022. u kojem stoji da mještani mogu u bilo kakvom obliku dostaviti svoj prijedlog ili se u protivnom slažu s odlukom, do MZ su stigla dva prijedloga, jedan je naznačen na Milana Krajinovića, ali nije potpisan, a drugi je nenaznačen predan od strane Marija Krajinovića koji je usmeno rekao da je to prijedlog od ekipe iz birtije.

2. Natječaj
Proširena MZ složila je se oko idućeg: Raspisuje se natječaj NA ODREĐENO vrijeme (do 1.11.2024 godine) za popisivanje brojila, naplati vode i brizi za cjelokupni vodovod koji je otvoren do ponedjeljka 5.6.2023. godine, kandidati se mogu javiti na broj +387 63 241 501 (Jakov) nakon čega će biti pozvani na razgovor u utorak 6.6.2023. godine u 20:00 h u prostorijama škole.

Opis poslova:

-popisivanje brojila,
-obračun i naplata vode,
-kontrola crnih priključaka,
-praćenje potrošnje vode i uvođenje mogućih redukcija uz suglasnost MZ,
-sastavlja i dostavlja MZ popis kućanstava koja jesu/nisu uvela brojila,
-sastavlja i dostavlja MZ popis kućanstava koja jesu/nisu platili vodu za obračunski period,
-javlja se na intervencije i organizira za iste sanaciju puknutih cijevi/spojnica na glavnom cjevovodu,
-obavještava o puknuću spojnice koja pripada tom kućanstvu i
-surađuje sa mještanima i sa MZ oko cjelokupne brige za lokalni vodovod Crvenice.

Broj izvršitelja: jedan (1) izvršitelj uz mentora Domagoja Tavru koji će biti angažiran dok se izvršitelj obuči.
Naknada za rad: naknada za rad se predviđa u iznosu od 3.000,00 KM/godišnje, a ovisiti će o obimu posla i utrošenim dnevnicama izvršitelja.
Cilj: cilj nam je da do 15.6.2023. imamo popis svih kućanstava koja imaju/nemaju brojila i broj brojila po kućanstvu kako bi mogli javno objaviti i krenuti sa naplatom, te molimo sva kućanstva da oslobode brojila u ovom periodu kako bi se ista mogla evidentirati.

3. Popis RASVJETA
U prilogu dostavljamo revidirani popis za rasvjetu, jedno je kućanstvo platilo od prošle objave popisa (Petra Krajinović Petruka) i kod jednog kućanstva je prezime krivo naslovljeno te se ovim putem dotičnom ispričavamo (umjesto Gudelj Mate Bricić treba Radoš Mate Bricić).

4. Rezultati ispitivanja vode
U prilogu dostavljamo i rezultate vode, uzeti uzorak je sa slavine u školi, uzet 3.4.2023. godine. Iz Izvješća o ispitivanju: L-53/2023 i po riječima Zavod za hranu i veterinarstvo HBŽ voda nam je u ovom uzorku odlična, tj. bakteriološki je uredu i može se koristiti za piće, za razliku od prethodnog Izvješća o ispitivanju: L-174/2022. Ukratko, ovaj nalaz je uzet u četvrtom mjesecu ove godine kada nije bilo značajnijih padalina, dok je prethodni uzorak uzet 18.11.2022. godine kada se uslijed obilnih padalina promijeni bakteriološki sastav vode te uzorak u tom slučaju nije za piće. Ovim putem Vas obavještavamo da je naša voda za piće, osim u periodu obilnih padalina kada bi bilo dobro vodu prokuhavati.

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak