Oslikavanje školskog igrališta

Proteklih tjedan dana je trajala radna akcija oslikavanja školskog igrališta.


Sigurno ste svi primjetili da su linije na školskom igralištu izblijedile, a zidovi su bili puni mahovine. Dječje igralište je bilo dosta monotono i tmurno.
Pored mnogobrojnih projekata u selu, na red je napokon došao i ovaj za naše najmlađe.
Uz pomoć sponzora Marijana Dodiga – Manje, Mjesne zajednice i mladih iz sela, školsko dvorište je nakon dugo vremena oživjelo.

Momci iz sela su prvi dan radne akcije obnovili linije na nogometnom, graničarskom i košarkaškom terenu, kao i linije za parking i školicu. Dečki su (mućki) izabrali jedini lijep dan u listopadu te su uživali u kratkim rukavima na ugodnoj sunčevoj toplini i laganom povjetarcu.

A nas cure je dočekalo pravo nevrijeme već sljedeći dan. Ne pretjerujemo, usporedite slike u galeriji na kraju članka.
Iako nam je već prvi dan puhala orkanska bura, dobro smo se snašle.

Bura je bila toliko jaka da su po dvije cure u svakom trenutku držale Ivanu dok crta da je ne odnese vjetar. Kad smo uspjele prebroditi hladnoću i snažnu buru prvoga dana, vjerovale smo da će ostatak radne akcije proći bez problema.
Prevarile smo se.
Idućih dana je bilo još vjetrovitije i hladnije. Ružicu još uvijek tražimo nakon snažnog naleta vjetra posljednjeg dana radne akcije.

Taman kad smo pomislile da se vrijeme više ne može pogoršati, i da može ići samo na bolje, počela je izvrcavati žest. Kao da su se sve vremenske neprilike skupile iznad škole u Crvenicama.

A skupila su se i djeca da nas malo posjete. Kad smo bile na rubu odustajanja, jedna od djevojčica je rekla: “Hvala puno što ste došle ovo nacrtat za nas.” Kako odustati nakon ovih riječi?

Bez obzira što nam je svaki dan puhala jaka bura u leđa, ova rečenica nam je zapravo bila kao vjetar u leđa da to što bolje napravimo.
Djeca su nas posjećivala svaki dan; zanimalo ih je što ćemo sljedeće nacrtati. Svaka sekunda na hladnoći je vrijedila kad smo vidjele koliko se vesele našim crtežima, i koliko su uzbuđeni zbog malo boje na zidu. Dali su nam ideje za par likova iz crtića, te su tako i oni sudjelovali u ovom projektu.

Naslikale smo 4 godišnja doba s likovima iz raznih crtanih filmova, a također smo dodale slova, brojeve i geometrijske likove i tijela. Uz to smo ofarbale i vanjske stepenice i ogradu.

Imamo još dosta ideja za oslikavanje, ali zbog vremena smo daljnje radove odgodile dok malo ne otopli, najvjerojatnije do proljeća.

Ovim putem se želimo zahvaliti svim dragim mještanima koji su nas svakodnevno posjećivali s kavom, slatkišima i riječima hvale. Puno nam je značilo.
Hvala i našim sponzorima, Marijanu i Mjesnoj zajednici bez kojih ovaj projekt ne bi bio moguć.

Također hvala momcima koji su obavili odličan posao. Nadamo se da su vam dosad prošle opekline od sunca.

Donosimo vam i financijsko izvješće za ovaj projekt:

  • Materijal za farbanje: 413,10 KM
  • Hrana i piće: 110 KM

U galeriji pogledajte video i fotografije ovog zaista posebnog projekta.

Tekst: Anđela i Ivana Filipović

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak