Blog

Međunarodna nagrada Mariji Gudelj

image (2)

Na ovogodišnji Međunarodni likovno-literarni natječaj Iserlohn – Essen – Zagreb – München – Vukovar 2021. na temu “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča” stiglo je više od tisuću likovnih radova iz devet zemalja. Iako je zbog pandemije bilo upitno postavljanje izložbe i odabir najboljih, gradske vlasti Iserlohna odlučile su dopustiti održavanje, pojasnivši da se radi o najvažnijem kulturnom događaju u tome njemačkom gradu.

Natječaj je ove godine protekao u posebnom ozračju zbog pandemije koronavirusa. Organizatori Ankica i Ante Karačić posebno pohvaljuju hrvatsku nastavu Bavarske i Hessena te Croart Iserlohn iz Sjeverne Rajene – Vestfalije. Od radova pristiglih iz drugih zemalja, posebno ističu one iz Rumunjske, Makedonije, Mađarske i BiH iz koje su sudjelovale gotovo sve škole iz trokuta Posušje-Grude-Tomislavgrad. Na ovogodišnji natječaj i temu “Ruke su život – oči, misao, utjeha, glazba i priča” pristiglo je više od tisuću radova iz 150 hrvatskih škola.

U Gradskoj galeriji Iserlohn sve je radove pomno pregledao žiri u sastavu: dr. Reinhard Veit, direktor umjetničke škole, Reiner Danne, direktor gradske galerije i Cirnelija Merkl redaktor u IKZ te su potom odlučili o najboljima prenosi glashrvatske.hrt.hr.

Marija Gudelj, učenica 3. razreda, je u grupi djece nagrađenih drugom nagradom za uradak gdje su prsti njenih ruku u bojama kontinenata, a duga kao simbol koji poručuje da će ljudi pobijediti ovaj virus koji im uništava djetinjstvo.

Tekst i fotografije: Janja Zorić

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak