Blog

Humanitarna akcija za pomoć Hrvatima u Drvaru

drvar

Drvar, koji se nalazi u našoj Herceg bosanskoj županiji, poslije rata brojao je više od osam tisuća Hrvata, dok Srba gotovo nije ni bilo. Sad se situacija drastično promjenila.

Trenutno u Drvaru živi oko 350 Hrvata i oko 3000 Srba. Otkako su Hrvati postali manjina u Drvaru žive u jako teškim uvjetima. Lokalna politika umjesto da im pomaže čini sve da im oteža život. Zbog toga se preostali Hrvati u tom gradu osjećaju zaboravljeno od politike, ali i od dobrih ljudi.

Pošto u našem selu Crvenicama, hvala Bogu, još uvijek ima dobri ljudi. Stoga smo se mi mlađi muškarci odlučili pomoći desetak socijalno najugrozenijih Hrvatskih obitelji u ovome gradu. Ove obitelji žive u jako teškim, nama nezamislivim uvjetima! Svi odreda ističu da ne žele ni novce, ni odjeću i obuću već pakete sa hranom. Žele za Božić i preko zime imati barem malo hrane. Na pitanje što žele od hrane njihove želje su uistinu preskromne i odnose se uglavnom na brašno, ulje, šećer, makarone i slično.

Zbog sve ove Hrvatske sirotinje pozivamo sve Crveničane ( i njihove prijatelje iz drugih mjesta) da se uključe u ovu humanitarnu akciju. Na način da pomogne svatko koliko tko može (uopće nije bitno koliko će netko pomoći, bitno je da nas se uključi što više, niti će se igdje voditi evidencija koliko je netko dao).

Do sada  se ovoj akciji priključio značajan broj ljudi čija ćemo imena ovdje navest: Kruno Krajinović, Toti Krajinović, Bruno Miloš, Pasko Miloš, Daša Miloš, Ivan Miloš Paškin, Pidže Radoš, Ivan Radoš Peranović. Damir Kurnjazov, Filip Limića,  Kaže  Radoš, Marijo Tavrin, Daša Buljan, Stipe Miloš, Šljivo Zerkića, Manje Dodig, Josip Miloš Vezi, Zdenko Filipović, Paško Zorić Pekić, Burek, Duje i Mime Dujkića.  Iz Seonice Keko Malića, iz Omolja Karlo Radoš  Kaša. Iz Bukovice Krešo Petrović Rokov. Iz Trosberga u Bavarskoj Ludwig Kaiser.

Crveničani koji žive ovdje u selu a žele se uključit u ovu akciju neka daju novce Šljivi i Pidži. Crveničani koji žive u Zagrebu neka se jave Stipi Kažinom. Crveničani koji žive u Munchenu i okolici neka se jave Kruni Đokinom. Crveničani koji žive u Švicarskoj neka se jave Bruni Paškića. Crveničani koji zive u Austriji neka se jave Ivanu Milošu Paškinom.

Planiramo završiti ovu humanitarnu akciju do petka, 18. 12. 2020.  Zbog toga vas molimo da se što prije i u što većem broju uključite. Po završetku ove akcije na ovom portalu će biti objavljena imena svih koji su se uključili, te koliko je se novca skupilo i što se točno napravilo s tim novcima.

Unaprijed hvala.

Crvenička mlađarija

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak