Blog

Ispred spomen – bazilike održana večer folklora i tradicijskih običaja

k-017-IMG_7625

HKUD Crvenice – društvo domaćin

Prvi četvrtak u Danima sv. Nikole Tavelića predviđen je za ljubitelje tradicijske baštine, narodnih nošnji, pjesama i plesova. Nekada se ova večer nazivala Festivalom gange i gusala, no prije nekoliko godina naziv je promijenjen je u Večer folklora i tradicijskih običaja.

Na pozornici ispred tomislavgradske spomen-bazilike večeras su nastupili članovi i članice HKUD Crvenice (društvo – domaćin) , HKUD Bećarac – Lepenica (Kiseljak), KD sv. Ante Humac – Ljubuški , HKUD Jare – Široki Brijeg , KUD Dikovača – Zmijavci, Udruga Hrvatska duvanjska baština – Tomislavgrad te gangaši iz Gruda.

Zastupljenost društava iz Hercegovine, Bosne i Dalmacije idu svakako na pohvalu organizatoru zbog odabira društava iz svih ovih krajeva u kojima žive Hrvati. I ove je godine svako društvo donijelo običaje iz svoga kraja, plesove i pjesme. I svi su bili odlični a to potvrđuje pljesak kojim je publika nagradila svako društvo više puta tijekom nastupa. Na kraju su predstavnicima svih društava uručeni prigodni darovi a potom su svi, uz trusu, zaplesali ispred samostana.

Program je kao i svih prethodnih godina, na samo njemu svojstven i iznimno zanimljiv način, vodio fra Jozo Radoš Đoka koji je okupljene pozvao na slično druženje u nedjelju, 14. srpnja, na Trgu gange i hajdučke družine, gdje će biti održana Večer gange i bećarca.

Prenosi portal mandino-selo.com





Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak