Blog

Korizmeni koncert u našoj župi

k-56369808_336553360538032_4090946659993780224_n

Veliki župni zbor sv. Nikole Tavelića održao korizmeni koncert u našoj župi

U župnoj crkvi BDM u Seonici četvrta korizmena nedjelja protekla je u svečanom i duhovnom ozračju. Kako je već bilo i najavljeno svetu misu u 11:00h uveličao je Veliki župni zbor sv. Nikole Tavelića iz Tomislavgrada, pod ravnanjem mladog Pere Tokića koji vodi i naš Veliki župni zbor.

Nedjeljna duhovna okrijepa se divno složila sa fra Gabrijelovim riječima iz evanđelja o rasipnom sinu. Korizmene pjesme su u višeglasnoj izvedbi prožimale su tijelo i duh svih prisutnih u crkvi. Kako smo na Pepelnicu pozvani “Obratite se i vjerujte Evanđelju”, pa preko svih do sada korizmenih nedjelja i predstojećih događaja Velikog tjedna, Crkva nas priprema za novosti života. U toj pripremi nam je dobro došao jedan ovakav korizmeni koncert koji su počeli pučkom skladbom “Puče moj” i izazvali divljenje prisutnih, te ostale korizmene pjesme: “Kod raspeća” ( Filipa Perković, Marija Papić), “Ja sam uskrsnuće i život”, “Gdje je ljubav prijateljstvo”, Misa Brevis rano preminulog duvanjskog skladatelja Mate Sušilovića.  Ansambl Lux Pacis se predstavio skladbama : “Stabat mater”, “Narode moj ljubljeni” i solo Bibijana Baković.

Nakon koncerta zajedničko druženje našega zbora i gostiju nastavilo se u župnim prostorijama.

Hvala još jednom zboru sv. Nikole Tavelića, te njihovom voditelju Peri Tokiću. Nadam se da ste svi uživali i bar na kratko otvorili uši tijela i srca na istinsko bogatstvo melodija koje su pripremili za naše župljane.

Od srca hvala.

Vaš tim crvenice.com

Tekst: Lucija Radoš

Podijeli ovaj članak