Blog

Prva sveta pričest i sveta Potvrda u našoj župi

WhatsApp Image 2020-06-23 at 00.14.21

Pričest i Krizma u našoj župi

U subotu 19.6.2020. u našoj župi podijeljen je sakremnt svete Potvrde za 33 krizmanika o kojih 11 iz našeg sela.  Misno slavlje predvodio je generalni vikar Mostarsko – duvanjske biskupije mr. don Željko Majić u koncelebraciji 4 svećenika. U svojoj homiliji, don Željko je pozvao sve krizmanike i puk da mole za duhovna zvanja koja su nam itekako potrebna u današnjem vremenu.

Krizmanike je uz župnika fra Vinka Kureviju za ovaj sakrament pripremala i vjeroučiteljica Ivana Tomić. Misno slavlje uveličao je veliki župnoi zbor.

Krizmanici iz našeg sela su: Božena Filipović, Bože Filipović, Stipe Filipović, Kristijan Radoš, Petar Gudelj, Monika Gudelj, Bože Karačić, Ivana Radoš, Gabrijela Radoš, Mirko Zorić i Kristina Karačić.

 

U nedjelju 20.6.2020. u našoj župi prvu svetu pričest primilo je 7 prvopričesnika, od kojih 3 iz našeg sela. U pratnji roditelja, obučeni u bijele haljine, simbolom čistoće i nevinosti, u crkvi u kojoj su kršteni danas su primili svoj treći sakrament, svetu pričest, koju im je podijelio župnik fra Vinko Kurevija.

Prvopričesnike je za ovaj sveti i veliki dan u njihovim životima pripremala vjeroučiteljica Ivana Tomić. Misno slavlje je uveličao mali župni zbor.

Prvopričesnici iz našeg sela su: Josip Gudelj, Josipa Zorić i Ivana Zorić.

Ovom prilikom čestitamo svim krizmanicima i prvopričesnicima i  želimo im da nađu svoju mirnu luku uz Krista, a sve njih pogledajte u fotogaleriji.

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak