Blog

Završena restauracija zida na crkvi u Seonici

DSC01801-1-1068x711

S jučerašnjim danom (19. travnja 2024.) završena je potpuna restauracija vanjskog zida na crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Seonici. Ovaj zahvat pokazao se opravdanim, na kojemu je inzistirao fra Sretan Čurčić. Nakon uklanjanja prvih fuga pojavila se velika količina vlage u zidu koja je stvarala mnogo problema u unutrašnjosti crkve.   

Crkva koju 1932. godine sagradi fra Bariša Drmić, veliki pokornik i molitelj, vapila je za temeljnom restauracijom. Vanjske stjenke zida trebalo je ispjeskariti kako bi se uklonile sve naslage nečistoća na kamenu. Po završetku  pripremnih radova pristupilo se postavljanju nove fuge te trajna zaštite zida. Još predstoji skinuti skelu kako bi ova prelijepa građevina zasjala u svoj svojoj punini.

Izvođač radova radio je predano i odgovorno kako bi se ovaj vrlo zahtjevan i obiman rad obavio što bolje. Ovim putem zahvaljujem izvođaču Draganu Galiću i ekipe koja je stručno radila na izazovnom poslu restauracije. I dalje, nakon što je crkva umivena u izvornu ljepotu i dalje će služiti na čast i slavu Božju za potrebe vjernom puku i svima koji budu hodočastili u buduće svetište Majke Božje u Seonicu.

Na nama je da ustrajemo na tom putu. Hvala fra Sretanu na ustupljenim fotografijama.

 

Vaš tim crvenice.com

Preuzeto sa: Omolje.com

 

Podijeli ovaj članak