Talentirani Leo Buljan potpisao za klub FC Wil 1900! Bravo i sretno na terenu!

Kakva fenomenalna vijest nam stiže s nogometnih terena! Mladi švicarski reprezentativac hrvatskih korijena, Leo Buljan zaigrat će u drugoj švicarskoj ligi, za klub FC Wil 1900 iz Wila.

Uspjesi  naših ljudi uvijek nas iznova vesele, a ovakav napredak talentiranog 19-godišnjeg Lea na ponos je cijeloj hrvatskoj zajednici. Buljan je, kako se klub pohvalio na svom Instagram profilu, dobio ugovor u klubu do 30. lipnja 2026. godine, naravno, s opcijom produženja nakon isteka prvotnog ugovora. Wil je klub koji je poznat po tome da daje dobre temelje mladim igračima u njihovoj karijeri, tako da je ovo jako dobra stepenica za našeg Lea.

Kako saznajemo, Leo je već sudjelovao u treninzima kluba u posljednja dva tjedna, a dobio je i priliku zaigrati u prijateljskim utakmicama protiv Grasshopper Club Züricha (GC) i Young Boysa (YB).

Iz kluba su najavili i na kojoj poziciji će igrati:

‘’Leo Buljan prošao je kroz sve mlađe selekcije Young Boysa iz Berna, stoga je prošao i sveobuhvatnu obuku. Sve do prije godinu dana bio je i mladi reprezentativac Švicarske do 19 godina. Buljan može igrati i u obrambenom veznom redu i u sredini obrane, te će sada krenuti korak dalje u profesionalni nogomet s FC Wil 1900.’’

Pozdravili su ga i na profilu Bsc Young Boys: ‘’Hvala na svemu, dragi Leo.’’

FC Wil 1900 raduje se uspješnoj suradnji s Leom i želi mu puno sreće u “prilagodbi”,, zaključili su iz kluba, a cijeli team portala Hrvati.ch želi mu veliki uspjeh na nogometnom terenu te puno sreće u novom klubu.

Crvenice.com: Dragi naš Leo, želimo ti samo najbolje na i izvan terena. Nek te dragi Bog čuva na tvom putu i svaku tvoju odluku blagoslovi !
S ponosom, tvoji Crveničani.

Pise: Hrvati.ch
Slika: FC Wil, ein Sportverein – chliinä Club, grossi Gschichtä

Podijeli ovaj članak