Blog

Obavijest MZ Crvenice

IMG-20210713-WA0016-1-768x287

Obavijesti za rasvjetu i vodu

MZ CRVENICE

Broj: 04/23

Crvenice 10.4.2023. godine

 

Poštovani mještani sela Crvenice,

 

  1. Projekt „Ulična rasvjeta u Crvenicama“

Kao što je bilo najavljeno u obavijesti 25.6.2022. godine, vezano za projekt „Ulična rasvjeta u Crvenicama“, javno izlažemo popis kućanstava koja su pristala na projekt rasvjete i platili (142), pristali a nisu platili (11), onih koji nisu pristali (7), ona kućanstva što su pristala, ali na drugi način su platili (2) i donacije (2).

U spomenutoj obavijesti je naglašeno da će za mjesec dana biti objavljen popis kućanstava, ali nakon cca. 9 mjeseci samo je jedno kućanstvo izmirilo obaveze dok ostalih 11 nisu, te nema smisla više čekati nego smo primorani objaviti i radi kućanstava koja uredno podmiruju svoje obaveze prema selu.

Projekt „Ulična rasvjeta u Crvenicama“ je projekt svih nas žitelja sela Crvenice i nema potrebe objašnjavati da je ovaj projekt vrlo važan i kvalitetan, bez obzira da li se mogao izvesti kvalitetnije, s ovakvim ili onakvim rasporedom rasvjetnih tijela i tipom rasvjetnih tijela, ili da je sami raspored trebao biti gušći/rjeđi; ali ovaj projekt je realiziran i svima nam je trenutno ne zamislivo selo bez rasvjete, što i potvrđuje broj poziva od mještana u slučaju kvar na rasvjeti.

Isto tako, da ponovimo, da kroz financiranje ovog projekta od strane kućanstava, je se financirao cjelokupni projekt „Ulična rasvjeta u Crvenicama“, a ne ta jedna lampa (sijalica, bandera) koju dosta mještana, kroz razgovor, sebi prisvaja, tj. ako je određeno kućanstvo iz npr. Gudelja platilo projekt „Ulična rasvjeta u Crvenicama“, koji po kućanstvu iznosi 300,00 KM, znači da to kućanstvo nije platilo (kupilo) lampu s banderom ispred svoje kuće, nego je financiralo cjelokupni projekt rasvjete sa preko 160 lampi. Imamo primjera u gusto naseljenim područjima, kao Zorića kraj, gdje jedna lampa pokriva 4 kućanstva, a svako to kućanstvo je platilo iznos po 300,00 KM jer se plaća cjelokupni projekt.

Dobili smo par upita vezano za nova kućanstva koja nisu obuhvaćeni ovim projektom i trenutno nemaju ulične rasvjete, a željeli bi s tim da uplate iznos po kućanstvu od 300,00 KM i da im se osigura rasvjeta. Moramo naglasiti da će se u ovakvim slučajevima razmatrati svako novo kućanstvo zasebno jer nam to ovisi o lokaciji kućanstva i pratećim troškovima.

 

  1. Troškovi tužbe

Pored navedenoga, obavještavamo mještane sela da je MZ Crvenice  (koju je tada zastupao Ilija Snigo Zorić) izgubila tužbu koju su podnijeli Martin (Ivan) Radoš, Bože (Martin) Radoš i Anđa (Martin) Radoš vezano za betonski rasvjetni stup postavljen na parceli označenoj kao k.č. broj 1999/1 u K.O. Crvenice, što je MZ koštalo 2.254,00 KM (450,00 KM Darku Radošu iz Omolja za izmještanje stupa i 1.804,00 KM troškovi sudskog postupka tužiteljima) i MZ nema svojih novaca te je dug podmirila novcem koji je ostao od Dana sela.

  1. Odluka o uvođenju brojila (satova) i naplati vode

Obavještavamo sve one koji nisu uveli brojila (satove) za vodu da je krajnji rok za uvođenje do 1.5.2023. godine u protivnom će biti javno objavljeni i voda će im biti obračunata (naplaćena) prema domaćinstvu koje je najviše potrošilo vode za taj mjesec, sukladno obavijesti br.: 03/22 od 18.8.2022. godine koja je u prilogu.

 

Važna obavijest iz Mjesne zajednice

MZ CRVENICE

 

Podijeli ovaj članak