Blog

Pastoralni posjet biskupa Petra Palića župi Seonica, svojevremenom sjedištu biskupije

b_450_400_16777215_00_images_biskup_petar_palić_DSC06230

Propisom što ga propisuje Zakonik Kanonskog prava, biskup Petar Palić je pregledao Matice, crkvene račune te obišao cijelu župu i sastao se s mnogim vjernim pukom uvidjevši duhovnu snagu župe.

Obilazak župe započeo je posjetom najstarijem groblju Radoševina te nastavio obilazak filijalne crkve u Mesihovini posvećene svetom Petru i Pavlu. Također je u pratnji župnika fra Sretana Ćurčića obišao Studenu i posjetio znameniti biskupov kamen.  U povratku posjetio je pučku školu u Crvenicama te obavio razgovor ugodni sa pučkoškolcima kojima je nakon fotografiranja uručio prigodni poklon.

U popodnevnim satima, biskup Petar Palić, sastao se s prvopričesnicima i njihovim roditeljima, framašima, župnim zborovima i sa članovima ekonomskog vijeća. Biskup Petar u prigodnim sastancima svim sudionicima uputio je riječi ohrabrenja da ustraju na duhovnom putu jačanja vjere u Isusa Krista. Koliko ste vi duhovno jaki toliko je jaka crkva koja počiva na vama, poručio je biskup Petar.

U prepunoj crkvi UBDM u Seonici biskup je služio svetu misu uz koncelebraciju fra Sretana Ćurčića za nakane župne zajednice.  U nadahnutoj prigodnoj propovijedi uputio je riječi ohrabrenja i da nastave jačati vjeru i duhovno potpomagati i promicati Crkvu. Zahvalio se župniku fra Sretanu na gostoprimstvu i prijemu „otvorenih vrata i velikog srca“, kao i svima vjernicima s kojima se sastao i razgovarao.

Na kraju svete mise župnik fra Sretan se u ime cijele župne zajednice i u svoje ime zahvalio biskupu na njegovom prvom pastirskom posjetu, svemu što čini i što će činiti za Crkvu.

Ponedjeljak, 06. 03. 2023. godine, će biti upamćen kao dan prvog pastoralnog  obilaska biskupa Petra Palića župe i crkve UBDM u Seonici.

Ocu biskupu upućujemo iskrene riječi zahvale i želimo mu zdravlje i dug pastirski život da vodi našu biskupiju i Crkvu. Biti će ovo radosno sjećanje župe Seonice na prelijepi susret s biskupom.

 

Tekst i fotografije: Omolje.com 

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak