Blog

OBAVIJEST

obavijest.jpeg

MZ CRVENICE

Broj: 02/22

Crvenice: 19.07.2022. godine

 

Dragi mještani sela Crvenice,

Kako su se pojedini mještani oglušili o prethodnu obavijest i nastavili su zalijevati sve i svašta, zbog suše i nedostatka vode, prisiljeni smo uvesti

strogu zabrana polijevanja

vrtova (bašta), travnjaka (zelenih površina), livada, njiva…

 

Voda se može koristiti isključivo i samo za

najosnovnije – kućanske i higijenske potrebe.

 

Ukoliko se svi ne budemo pridržavali ove obavijesti, ubrzo ćemo biti prisiljeni uvesti svakodnevnu redukciju vode, a razmatraju se i sankcije za one koji budu i dalje polijevali.

 

Sinoć je skupina naših mještana (Petar Radoš Kikić, Ivan Miloš Šoća, Dalibor Buljan Daša, Željko Filipović Zeko, Tomislav Karačić, Milan Miloš Miki, Ljuban Gudelj i Jakov Zorić) do 2 sata poslije ponoći dobrovoljno radila da bi odzračila cjevovod od izvorišta do vodospreme. Zračni čep, koji se stvorio uslijed nekontroliranog trošenja vode-polijevanja, je bio uzrok jučerašnjeg nestanka vode.

 

Ubrzo nakon toga, u ranim jutarnjim satima, pojedine kuće su opet bile bez vode, dok su pojedinci sa šlaufom u rukama i špricom u krumpirima uporno zalijevali da nadoknade jučerašnji nestanak vode. SRAMOTA !!!

 

Nadamo se da ćete prepoznati ozbiljnost situacije i ponašati se sukladno uputama MZ i tako omogućiti da svi imamo vode za osnovne životne potrebe.

 

                                                                                      MZ CRVENICE

Podijeli ovaj članak