Hodočasnice iz Tomislavgrada pješačile dva dana do Međugorja: “Dođite Gospi i osjetit ćete milost!”

Jesmo umorne, ali i sretne jer smo na cilju. Bilo nam je lijepo, iako vruće, Duh Sveti nas je pratio“, kazale su za Radiopostaju Mir Međugorje Maca Bagarić te Ruža i Kata Radoš, hodočasnice iz Crvenica kod Tomislavgrada, nakon što su u dva dana pješačile 80-tak kilometara do Međugorja.

„Moj zavjet je za moju pokojnu sestru koja je željela doći, ali je umrla pa sam ja preuzela njezin zavjet i nadam se da će Gospodin uslišati“, rekla je Ruža koja je u Međugorje već pješačila 35-36 puta. „Zahtjevno je zbog dugog puta i vrućine, ali kad ideš Bogu i Gospi nije teško jer imaš cilj. Sada samo očekujem kleknuti pred Gospin kip, plakati i sve svoje emocije dati Gospi.“

„Bili su uz nas draga Gospa i sveti Ante, na čiji smo blagdan krenule u 4 sata ujutro iz Crvenica. Prenoćile smo u motelu nakon što smo prošle Grude. Jutros smo u 4 opet krenule na put. Putem smo molile. Hvala Bogu što je bio uz nas. A moja je nakana zahvalnost“, rekla je Maca.

Ruža pokazuje krunicu kupljenu u Medugorju prvih dana ukazanja na koju i danas najradije moli.

„Želim zahvaliti za svoju brojnu obitelj. Sretna sam što sam došla i ne osjećam se umornom, nego samo zahvalnom. Malo činim, koliko mi Gospodin daje“, kazala je Kata.

Sve su tri hodočasnice oko vrata imale krunice, molile su puno. A Ruža nam je ispričala i jednu zanimljivost za svoju krunicu.

„Moja je krunica stara 41 godinu. Od prvog ukazanja u Međugorju. Mi smo sestre došle tu i sve smo imale jednake krunice i mami smo kupile istu. Mama je svoju odnijela Gospi na nebesa. Imam puno krunica, ali ovo je moja najdraža krunica, ona je nešto posebno, često se molim baš na nju“, priča nam Ruža.

„Dođite Gospi i osjetit ćete milost! Jer Gospa čini čudesa non-stop. Želimo da cijeli svijet osjeti milost koju mi danas osjećamo“ poziv je triju hodočasnica koje su nakon dva dana pješačenja jučer stigle iz Tomislavgrada u Međugorje. Nakon što su prešle 80-tak kilometara kazale su kako su puno više zahvalne i radosne nego umorne.

Prenosi: Tomislavnews

Podijeli ovaj članak