Blog

Livnjak Toni Pavić o Crvenicama

IMG-20210831-WA0000

Divan tekst Tonija Pavića

Svima koji su posjetili Trokut Crvenice tijekom zadnjih par svirki uživo su poznata imena Toni Pavić i Jure Krišto. Onima kojima nisu, riječ je o dva draga i talentirana mladića iz Livna koji svaki put naprave odličnu atmosferu svojim pjevanjem i sviranjem. Ne možemo se odlučiti da li bolje sviraju ili pjevaju, a nakon ovog teksta se pitamo ima li njihovim talentima kraja.
Toni je na svom Instagram profilu objavio video Studene i prekrasan tekst o Crvenicama koji Vam prenosimo u cijelosti:

“Ima jedno mjesto, na karti negdje između Duvna i Posušja, a na našoj karti u središtu duše i srca: Crvenice.
Dođosmo jednom u sred zime obasjane snijegom i slikama kao sa razglednice, da otpjevamo i odsviramo ono što najbolje znamo, a to na kraju ispade najmanje bitno. Imaju tamo neki ljudi, koji još uvijek znaju živjeti, znaju se radovati, pjevati i smijati, znaju te dočekati onako kako se još samo u pričama spominje.
Teško je objasniti onom tko nije bio, a evo ove dvije bedevije su samo čekale da se opet vrate tamo. Sve ovo pišem zato što ovo nisu bile tri svirke, ovo su bila tri izleta u kojima čovjek nađe sve što mu duši treba i od toga živi godinama!
Najmanje što možemo, a od sveg srca želimo reći hvala! Dragi ljudi, Crveničani, hvala vam na onoj ludoj atmosferi koju svaki put napravite kad vam sviramo, hvala vam na onoj interakciji i duhu koji nam vraćate kad nas uhvati luda između pjesama, na volji i energiji da izdržite svaki put do kraja.
Kako objasniti ono kad se 15 ljudi u pet ujutro pokupi iz kafića na doručak, vani sviće, a reže se pršut, sir, pravi se omlet i još uvijek se pjeva i smije. Onaj jutarnji prizor jednog prelijepog sela, srdačno gostoprimstvo našeg Bože i njegove obitelji i svih vas, čija su imena zauvijek upisana u naša srca.
Jedno je sigurno: ovdje ćemo opet doći i kad nas ne budete zvali, da uz onaj mir i ljepotu odmorimo dušu i tijelo i da „samo još jednom čujem ja, tamburaše iz Crvenica“!
Zbog svega ovoga i jesmo ovu sezonu odlučili završiti baš s vama, da je po najboljem pamtimo.
Tamo gdje baterija na mobitelu ostane preko 80%, znaš da je bilo dobro, ali evo mali video sa Studene, najljepše jutarnje kave koju smo popili na mjestu, kako reče Petar Miloš, koje napraviše složni Crveničani, osim onih koji nisu.
Dragi složni i nesložni, vole vas Jure i Toni!”

Dragi Jure i Toni, od srca vam hvala na ovim divnim riječima. U Crvenicama ste uvijek dobrodošli i veselimo se ponovnom druženju.

Tekst: Toni Pavić

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak