Blog

Mala glazbena škola

IMG-20210430-WA0060

Iako je selo u zadnje vrijeme dosta mirno i rijetko se čuje dječji smijeh na livadama, naša područna škola nikad nije prazna i tiha. U njoj se uvijek nešto zbiva.

Osim što se u njenim prostorijama redovno održavaju probe folklora, odnedavno se čuje i glazba. Najprije su učionice počele odjekivati sviranjem i pjevanjem tamburaša, a nedavno je pokrenuta i mala glazbena škola gitare i klavira.

Mladi učitelji Pere Tokić i Anđela Filipović su rado prihvatili poziv i odlučili prenijeti svoje glazbene sposobnosti na mlađe generacije.


Pere drži sate klavira i pjevanja, a Anđela gitare. Sate ukupno pohađa 20 učenika iz cijele župe, među kojima ima i onih koji još ne znaju ni čitati ni pisati, ali već pokazuju ogroman glazbeni talent. Nadamo se da će se ovaj broj uskoro još povećati.

Škola je pokrenuta prije nešto više od mjesec dana, a najveći problem su bili glazbeni instrumenti. No zahvaljujući donacijama fra Vinka Kurevije, Ljubana Gudelja, Ivone Radoš i Lucije Radoš, polaznici klavira su dobili svoje instrumente. Također, zahvaljujući Anđeli Filipović, Boženi Filipović i Mariji Radoš, i polaznici gitare sada imaju na čemu usavršavati svoj glazbeni talent. Od srca im hvala što su donirali instrumente i tako omogućili djeci da se glazbeno obrazuju.

Ovim putem pozivamo sve mlade koji dijele ljubav prema glazbi da se pridruže našoj veseloj mladosti, i još veselijim učiteljima.

Vaš tim crvenice.com

Podijeli ovaj članak