Blog

Brončana medalja iz Japana stigla u PŠ Ljubomira-Ljube Radoša

Slika Janja 1

Na prestižnom međunarodnom dječjem likovnom natječaju World Children’s Picture Contest u Japanu učenici PŠ Ljubomira-Ljube Radoša iz Crvenica sudjeluju dugi niz godina pod mentorstvom učiteljice Janje Zorić

Radove šalju na početku školske godine u devetom mjesecu, a u travnju svake godine iz Japana u školu stigne mali paket u kojem se nalazi zahvalnica, katalog i pozivnica za sljedeće natjecanje. Precizni i odgovorni Japanci posjete nas iznova svake godine kako je važno biti odgovoran bez obzira koju vrstu posla obavljali.

Ove godine stigao je veći paket od prethodnih. Otvorivši ga ugodno smo se iznenadili. Rad naše učenice Anđe Zorić (Jozine), Božićne jaslice, rađen tehnikom kolaža nagrađen je broncom. U izvješću stoji da je na natječaj ove godine pristiglo 6864 rada iz 45 zemalja. Nagrađeno je 120 radova (20 zlatnih, 40 srebrenih i 60 brončanih medalja), a 80 radova je pohvaljeno (Honorable Mention). Više o samom natjecanju se može pročitati na službenoj poveznici natjecanja https://www.ienohikari-koubo.com/zugacon/english/.

Uz okvirenu plakatu Bronce Prize Anđi je uz katalog stigao i nagradni poklon (veliki set za bojanje), a školi zahvalnica i katalog.

Čestitke našoj Anđi i hvala joj što ime našega pokojnog viteza Ljube pronosi diljem svijeta.

PŠ Crvenice

Podijeli ovaj članak