Blog

Jučer je preminuo, a danas je pokopan na mjesnom groblju u Crvenicama Vinko Radoš Zerkić; naš Vinko, naš Ćuća

IMG-20201116-WA0008

Ova tužna vijest iznenadila je i zatekla sve: njegovu obitelj, rodbinu,prijatelje i sve nas Crveničane ovdje u Crvenicama i diljem svijeta.

Ta je vijest odjeknula kao grom iz vedra neba. Bio je to veliki šok i nevjerica iako je umiranje, nažalost, postalo naša svakodnevnica. Navrle su suze na lice svih nas koji smo ga znali, s njim svaki dan kavu pili, viđali ga u susjedstvu …

U nevjerici smo se pitali je li to stvarno istina i je li moguće da više nećemo viđati našeg Ćuću u seoskoj birtii, kod crkve, u Studenoj ili na nekom drugom mjestu gdje smo ga znali susretati.
Vinko je bio obiteljski čovjek,brinuo se o svojoj obitelji,volio je svoju obitelj,ali je uvijek našao vremena biti u društvu i s prijateljima.

Sudjelovao je u svim seoskim akcijama, volio je biti koristan selu, ali je bio i čovjek za kojeg se može reći da nije bilo kuće gdje nije pomagao raditi, ponajviše poslove oko fasada. Imali smo osjećaj da bi se naljutio kad bi se neki takvi poslovi radili bez njega. Volio je društvo i druženja, uvijek je bio veseo i zbog toga je bio rado viđen i pozivan jer je na svoj poseban način tim druženjima davao jedan veseo i optimističan ton. Volio se zezati i pričati priče; uz pokojnog Petra Miloša bio je jedan od najboljih pripovjedača priča iz seoskog života od njegove rane mladosti do današnjeg dana.

Njegova supruga Mara koju je često spominjao i koju je neizmjerno cijenio i volio, znala je da on pripada njoj i njenoj obitelji, ali je isto tako znala da je on čovjek koji nije mogao po cijele dane sjediti kod kuće.

Vinko, hvala ti za sve, hvala ti za tvoju ljudskost, tvoj optimizam, tvoju srdačnost i tvoj osmijeh kojeg je bilo dovoljno za sve ljude.

Obitelji pokojnog Vinka još jednom iskrena sućut i neka im bude utjeha da je bio izniman čovjek. Volio je Crvenice, volio je Crveničane, ali i mi Crveničani cijenili smo i voljeli njega. I kad na trenutak zaboravimo da nije više s nama, nakratko ćemo se ponadati da će se odnekud pojaviti, mahnuti nam rukom, zasmijati se i proći. Ipak, to je samo trenutak naših želja i neprihvaćanja istine da je zauvijek otišao.

Počivaj u miru Božjem,dragi naš Vinko,dragi naš Ćuća!

 

 

Vaš crvenice.com tim

Podijeli ovaj članak