Blog

Biskupsko ređenje mons. Bože Radoša

k-IMG-20191125-WA0083

Odlazak na biskupsko ređenje u Varaždinu

Naši župljani u subotu u večernjim satima krenuli su uz Božju pomoć i molitve za svoga mons. Božu put Varaždina. Radosni i veseli htjeli su taj trenutak, tj. povijesni trenutak ređenja mons. Bože podijeliti zajedno s njim i uveličati svojim prisustvom slavlje i ređenje za koje ga je sam Bog pripremio, a papa Franjo imenovao.

Riječima se ne mogu opisati jutarnji sati u Varaždinu, na svakom koraku pristižu iz župe, iz sela, Austrije, Švicarske, Njemačke, Zagreba, Đakova tj. Kuševca, župe u kojoj je mons. Bože odrastao. Kao što reče jednom prilikom ređenja kardinal Bozanić: “Biskup je taj koji povezuje i gradi zajedništvo, te povezuje ljude s Bogom služeći radosno Gospodinu.” I baš je tako bilo, sa svih strana su došli. Poseban osjećaj je bio kada su dugotrajno i radosno zvonila zvona varaždinske katedrale uz procesiju biskupa iz Biskupskog ordinarijata prema glavnim vratima gdje su se u procesiju uključile i članice HKUD-a Crvenice koje su za ovu prigodu obukle nošnju.

Radovala se Varaždinska biskupija zajedno sa svima koji su došli za ovu prigodu. Ponos se miješao s radošću, veseljem i zahvalom Bogu što je mons. Bože baš iz sela i toliko puta u zadnje vrijeme je spomenuo svoju župu i svoj rodni kraj.

Na kraju misnog slavlja mons. Bože se zahvalio svima a nas su posebno dirnule riječi kada je rekao :” Putujem često s navigacijom do Splita, Dubrovnika… ali preko Crvenica je najbliže jer te vodi navigacija srca.”

Nakon misnog slavlja druženje se nastavilo u dvorani iza katedrale gdje je bio pripremljen ručak za sve koji su došli. Nakon ručka je došao i sam biskup Bože, pozdravio se i slikao sa svima koliko je to vrijeme dozvolilo, a naše cure u nošnji su mu uručile poklon – sliku sela koju je za ovu prigodu naslikao akademski slikar Ante Braovac, te je za biskupa poklonio okvir na slici. U ime župe su uručeni misnica s izvezenim likom Blažene Djevice Marije i odljev malih vrata s naše crkve, rad kipara Ilije Skočibušića.

Prepuni dojmovi svi su sretno stigli svojim kućama, a kako im je bilo pogledajte u fotogaleriji.Vaš tim crvenice.com

 

 

Podijeli ovaj članak