Karmen Čuić i Mirko Zorić, iz OŠ fra Mije Čuića, vodili program u Tolisi

Karmen Čuić i Mirko Zorić, iz tomislavgradske općine, pozvani su kao voditelji programa.

U petak, 6. rujna 92019., u Franjevačkom samostanu u Tolisi je upriličena svečanost u prigodi potpisivanja  Ugovora o raspodjeli sredstava za programe i projekte od posebnog interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2019. godinu. Cijeli postupak oko objave i provedbe natječaja, provodi Središnji državni ured za  Hrvate izvan Republike Hrvatske uz stručnu pomoć resornih ministarstava.

Ovoj svečanosti nazočili su visoki i ugledni gosti; Andrej Plenković, predsjednik vlade RH, Dragan Čović, predsjednik HNS-a B i H, Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, te brojni predstavnici  državne i crkvene vlasti.

Lijepo je bilo slušati uvažene goste koji su isticali jedinstvo hrvatskog  bića i  gledati sadržajni program u kojem su nastupili učenici iz Sovića, Bune, Nove Bile i Orašja,  a posebice smo bili ponosni mi iz „fra Mije Čuića“, naravno s razlogom.

Karmen Čuić i Mirko Zorić, iz tomislavgradske općine, pozvani su kao voditelji programa. Upravo je gospodin Milas, na otvaranju sportske dvorane u Brišniku, zapazio Karmen i najavio njezin angažman u budućim projektima.

Karmen je iznimna, vlada scenom i plijeni pozornost lijepim govorenjem. Dakako, za njezin uspješan nastup  zaslužne su inastavnice, Danijela Musić, Iva i Blagica Bagarić, a trud i talent uvijek iznjedre uspjeh. Pokazao je to i Mirko Zorić svojim  ležernim i samouvjerenim  nastupom, ali i primjerenim i odmjerenim ponašanjem za mikrofonom. Jednostavno su blistali na pozornici i osvjetlali obraz svojoj školi i duvanjskom kraju.

Bilo je ugodno slušati pohvale od uvaženih osoba. One samo potvrđuju istinu kako se pravi timski rad prepozna i isplati.

A radilo se ove, kao i prethodne, godine u „Fra Miji Čuiću“. Vrijedne akcije za opće dobro potekle su upravo iz ove škole inicijativom ravnateljice Marije Karačić koja je sve konce držala u rukama i uspješno provodila zacrtano. Dakako, plod je to kvalitetne suradnje s roditeljima, mještanima, a napose s školskim djelatnicima. Nije izostajala ni svesrdna pomoć općinskog načelnika Ivana Vukadina te ministra obrazovanja, gospodina Petra Galića.

S uvjerenjem kako se svaki trud isplati, prenosimo vam tople pozdrave iz hrvatske Posavine.

Iva Bagarić/Tomislavcity

Vaš tim crvenice.com

 

]

Podijeli ovaj članak