Blog

Putovanje našeg Bože – deseti dan – Stigao nam Bože

WhatsApp Image 2019-07-31 at 23.13.38

Nakon 10 dana vožnje Crveničani dočekali Božu Gudelja

Odveć umoran nakon 10 dana pedaliranja Bože Gudelj je sinoć oko 20:00 h stigao u svoje Crvenice gdje ga je dočekalo više od 300 ljudi. Njegov dolazak obilježilo je mnoštvo ovacija uz gromoglasan pljesak i oduševljenje svih prisutnih. Nije nedostajalo ni emocija koje su izmamile suze radosnice i zadovoljstvo prijeđenim putem na koji se Bože spremao skoro godinu dana.

Na samom ulazu u selo Crvenice dočekalo ga je 30-ak biciklista koji su vozili iza njega i na taj način odali poštovanje misiji „Humanitarni kilometri biciklom za Kap ljubavi“. Ispratili su sve do Područne škole Ljubomira Ljube Radoša gdje je upriličen doček uz roštilj.
„Vjera i spoznaja da sam uradio jedan ovakav humanitarni podhvat davali su mi snagu zbog koje sam nastavio. Najteže mi je bilo voziti kroz Italiju gdje su temperature bile preko 35 stupnjeva a od Senja do Gospića me je stalno pratilo olujno nevrijeme. Prošao sam sve u ovih 10 dana, od ekstremne vrućine do prehladnih kiša. Hvala Bogu stigao sam.“ Rekao je Bože.

Potpredsjednik Hrvatske katoličke zajednice Fribourg pošao je 21. srpnja na put duži od 1.300 km. Posljednja dva dana pridružili su mu se Josip Filipović i Ljuban Gudelj.

Fotografije Crveničani:

Fotografije: Josipa Petrović [Instagram profil: j.osipa]

Tekst: Ilija Zorić Snigo
Video; Ivan Radoš Šošic
Fotografije: Josipa Petrović [Instagram profil: j.osipa]

Podijeli ovaj članak