Blog

Piknik u Bernu

k-HBXU7119

03.06.2018 u Bernu, točnije u Moosseedorfu održan je tradicionalni Piknik svih članova Duvanjskih Rosa Bern i NK Tomislavgrad Bern

Bio je lip dan, nedilja,  sunčano…
24°C pokazo je termometar,  mislio sam “Nemere bolje za naš Piknik”, i baš nemere bolje.
Došo sam na Sportanlage Staffel u Moosseedorfu, to je mala općina odma kraj Berna, bilo je već sigurno 40-50 ljudi. Gril je bio upaljen, a za grilom bio je brajo, Mario, nije baš neki majstor za grilom, bolji je čekajući isprid grila, ali moram reć da je mene iznenadio, bravo !
Vidio sam da je došla već ekipa iz Langenthala, baš ih bilo lipo vidit, s pivicom u ruci, malo se priča, malo se smije, pa dok sam se upito s ljudima i Mrkiju čestito ženidbu prošlo je već sigurno pola sata.

E sad, čekalo se pomalo dok se napuni i bome brzo se napunilo, vidit cete na slikama, ako sam dobro uvatio. Pa se već pomalo počelo skupljat za ekipe,  kum Šošić je bio iza šanka i pomalo točio i dijelio piće, a Šoljić je bio zadužen za Duvanjsku Olimpijadu, a šta je to morete vidit na sljedećem linku: Tomislavgrad.ch – Duvanjska Olimpijada

Tako da je se počelo bućat, pa pomalo se počelo igrat i odbojka na pjesku, koja je mene baš dobro umorila, ja mislio šta je to, malo za loptom letat ali sam crko, dobro i kondicija nije baš kao od Mandžukica ali Rebić i ja smo tu negdi.

Tribale su ekipe bit po regiji, di ko živi, jedino friburžani su bili svi na okupu i na svakom natjecanju imali ekipu, svaka čast! (Oni i treniraju već misec dana za olimpijadu, to je sportski duh).
Pa je bilo mišanih ekipa i na kraju kad su se bodovi zbrojili dobio je Kanton Fribourg. „Je félicite Fribourg“. (Ja vam čestitam Friburg).

Eto ga, stvarno je lipo bilo, puno ljudi, puno dice, pojist, popit, lipo vrime, ma šta oćeš više.
Bilo je i puno Crveničana kao što morete vidit na fotografijama, a da se gleda po krvi, blizu smo 100%.
Vidimo se i dogodine, isto vrime, isto misto i ko god  želi doć, slobodno, samo naprid…







Vaš tim crvenice.com

Tekst i fotografije: Ivan Filipović (po naši)

Podijeli ovaj članak